Monday, December 15, 2008

akibat over confident

Pada hari ahad yg lalu aku pergi ke sebuah kenduri member di Tualang. aku pergi hanya seorang diri krn disana familyku sudah menunggu. pada mulanya aku ikut signb0t.punya exited nk jumpa pengantin & family jd aku pn tak teliti sgt nama pd signbot tu.jd aku pun sampai di rmh knduri dgn confidennya.aku pun call dik jah yg jd peneman kpd pengantin perempuan krn member rapatnya.bila smpai kt rmh knduri,semua org yg ku lihat x dak seorang pun muka yg aku kenal or familiar.then aku ternampak pengantin lelaki.sekali terdetik kt hatiku..eh,betul ke yg ni suami kin.aku rasa silap dh.aku pn tanya pulak kpd seorang anak muda pgntin ni nama apa?alamak...dia pun xtau.aku pun call dik jah dia bgtau yg dia sedang makan sekali hidangan pengantin.aku mencari-cari khemah pengantin tapi dh x ada pgntin dh kt situ.aku tanya dik jah pgntin pakai baju warna apa???bila dik jah bgtau pengantin pakai baju warna putih...aku pn yakin yg aku silap rmh kenduri.di situ pgntin pakai baju warna gold.hehehe gelihati pun ada...penat pun terasa.akhirnya aku pn keluar dr situ dan mencari rmh member sampai jumpa.rupa2nya pada hari trsebut ada 3 knduri dlm kampung tu.tapi apabila jumpa bonda yg kusayangi& family rasa penat pun hilang serta-merta.alhamdulillah lauk-pauk pun cukup sedap...bila perut dh kenyang hati pun senang....alhamdulillah.bila terkenang blk aku tersenyum sorang2.

Friday, November 28, 2008

Selamat Datang...



Assalamualaikum semua....
Yang ni gambaq terbaru kami sekeluarga la....
Time Raya Puasa yg lepas...
Tunggu post yg berikutnya ye...
Kalau ada apa2 cadangan untuk upgrade blog ni harap tinggalkan komen...
Adios.....

salam...Testing2

Testing...testing...baru nak belajar jadi blogger...

"Buah cempedak di luar pagar
Ambik galah tolong jolokkan
Aku budak baru belajar
Memang tak reti ni..tolong la ajarkan..."